reklámok és NEMek

Gender szempontú kritikai hozzáállással a szexista reklámozás ellen. Ez a blog a 2007-es Reklámok és NEMek projekt folytatása. Reklámokról lesz szó, nőkkel és férfiakkal, sztereotíp vagy éppen rendhagyó nemi szerepekben. Ha egy reklám felbosszantott, esetleg megtetszett, mert szakít a hagyományos nemi szerepekkel, ne hagyd szó nélkül!

Írj nekünk, küldj fotókat, videókat!

Projekt honlap

Ezt írtátok

  • Csakul Anitteb: A reklámok linkjeit elküldené valaki? Kíváncsi lennék rájuk. Köszi (2015.06.02. 20:00) Anya főz
  • kozmetikusszalon: Nem rossz marketingfogás amúgy, amennyit beleöltek, az meg is térült. Az meg, hogy mennyire egysí... (2012.05.06. 18:12) Mi férfias? - !!!Figyelem! Akció!!!
  • rizsföld: A legjobban azt imádom, amikor az óriásplakáton egy gumiabroncs vagy egy motorfűrész mellé oda tes... (2012.01.04. 18:21) Miért károsak a szexista reklámok?
  • szöszkehölgy: nekem is borsódzott a hátam a pár veszekedése közben. :( (2009.11.16. 14:17) Így élnek a normális párok?
  • kókuszosvarázs: Sok dolgot nem értek. 1.Munkába tekernek elvileg, de otthon kötnek ki. 2. Öreg a pasi- fiatal a lá... (2009.10.22. 09:56) Bringázzon inkább anyád is!
  • Utolsó 20

Beköszöntő

2008.03.12. 11:35 Genderfighter

Ez a blog a reklámok és NEMek nevű 2007-es nemzetközi projekt folytatása, továbbéltetése, hamvaiból feltámasztása stb.

A projekt honlapja továbbra is megmarad, de a blogot élőbbnek (és könnyebben szerkeszthetőnek) találtuk, ezért indulunk most el. A honlapon található tartalmak egy részét átvesszük és közöljük itt is. Szeretnénk életben tartani és a közbeszédbe beemelni a nők-férfiak és reklámok, a szexista reklámozás témakörét. Véleményt mondunk, magyarázunk, kritizálunk, kommentálunk - és persze próbálunk nemcsak negatív példákat bemutatni. Aktivitásra ösztönöznénk mindenkit, akit zavar a reklámokban a sztereotípikus, szexista ábrázolás, az öncélú meztelenség és szexualitás. Egyrészt kommenteljetek, másrészt küldjetek nekünk jó és rossz példákat (képet, videót), és szervezzetek akciókat, bojkottot (amiről majd mi jól beszámolunk, ha szóltok előtte).

Mi hiszünk abban, hogy a sokszínű társadalom nem egysíkú, hanem változatos leképezése nemcsak a nemek közötti egyenlőséget segíti, hanem színvonalasabb reklámok megjelenéséhez és elterjedéséhez is vezet.

3 komment

Címkék: elindulás

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamokesnemek.blog.hu/api/trackback/id/tr34377615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hallohallo · http://britesite.blogspot.com/ 2008.04.25. 11:10:07

hajrá! drukkolok és igyekszem majd kommentelni, gyűjteni, stb!

harcikutya 2008.04.26. 20:50:12

ÉLJEN!!!!

úrilány 2008.05.12. 10:34:17

sziasztok, fut egy axe reklám netes bannerekben, hogy: te melyik két csajból mixelnél magadnak egy tuti csajt? - erről eszembe jutott ez a blog
amúgy axe reklámok, tudom, hogy kritikán aluliak, lsd az, amelyik azt sugallja az épp hogy kamaszkorból kinőtt fiataloknak: randi = milyen gyorsan veszed rá a lányt, hogy lesz*pjon - az ilyenekere nagyon pipa tudok lenni, mert el tudom képzelni, hogy van olyan nem is kis réteg, melyre hatnak ezek a reklámok, és sajnos ez rendkívül torz magatartási formákat eredményezhet
süti beállítások módosítása